Dansschool Salsapati heeft een jong, dynamisch en deskundig team. Daar zijn we trots op. We stellen ons graag aan je voor:

Edith Koppelmans, Oprichtster dansschool Salsapati

Edith profielfotoVan jongs af aan is dansen mijn passie. Als er ergens een dansvloer was, dan kon je me daar vinden.In eerste instantie had ik mijn hart verloren aan het stijdansen en heb daar alle mogelijke cursussen doorlopen maar al snel kwam ik erachter dat salsa voor mij toch meer te bieden had. Samen met Servando Retamal hebben we eerst in Eindhoven en later in Utrecht de fijne kneepjes van het salsadansen geleerd. Avond aan avond stonden we tot in de late uurtjes op de dansvloer.
In Oss werden we gevraagd een workshop salsa te verzorgen en zo is in 1997 dansschool Salsapati ontstaan.
Jarenlang hebben Servando en ik samen alle salsalessen gegeven. Inmiddels hebben we een jong, dynamisch en kundig team achter ons staan en zie je mij alleen nog achter de schermen actief.

   John Smit, dans-docent

John is geboren in Jakarta, Indonesië en vertrok op jonge leeftijd naar Nederland, woonachtig in Eindhoven.
Hij beoefent fanatiek de Salsa / Bachata / ChaCha / Mambo en draait al heel wat jaren mee in de danswereld; heeft al vele workshops en lessen gegeven en heeft tevens diverse jaren deel uit mogen maken van een showteam. Met het showteam is hij zelfs in 2010 Nederlands kampioen mee geworden. Overbodig om te zeggen dat hij fanatiek is en wil dan ook graag zijn kennis en enthousiasme delen met mensen die de dansstijlen willen leren , John’s stijl zit hem vooral in de gedetailleerde en geduldige uitleg in het technische vlak, met focus op het leiden, houding en balans.

Lea Zwartjens, PR en dans-docent

Naast mijn kinderen en werk in het onderwijs was ik op zoek naar datgene waar ik mezelf af en toe helemaal in kwijt kon. Vanaf het moment dat ik de eerste basisstappen zette en de salsamuziek hoorde wist ik wat ik wilde… dansen!

Ik ben begonnen met salsalessen bij Salsapati, vooral de dansstijl en de sfeer van de school sprak me erg aan. Het plezier in dansen met de nodige aandacht voor techniek.

Na de eerste lessen ging ik al gauw mee naar salsafeestjes om dansmeters te maken, sociale contacten op te doen, te genieten van de muziek en de sfeer!

Nu een paar jaar later mag ik zelf de beginnersgroepen les geven met de passen en stijl die ik heb geleerd van John Smit.

Elke woensdagavond geef ik dit seizoen les van 20.00- 21.00 aan alle nieuwe cursisten die ook graag de salsa willen leren!!

Naast de lessen ben  ik van mezelf erg creatief en vind het leuk om feesten ( groot of klein) te organiseren. Natuurlijk onze terugkomende feesten zoals ‘Baile de la Rosa’ , eerstvolgende alweer 31 maart en dat in samenwerking met Edith Koppelmans.

Ik ben enthousiast, sta open voor nieuwe dingen en als ik iets in mijn hoofd heb ga ik ervoor. Ik zie in de danswereld veel nieuwe uitdagingen!!