Salsa cursus

De letterlijke vertaling van salsa is “saus”. Niet zo verwonderlijk want salsa is een samenvloeiing van verschillende dansen zoals bolero, mambo, merengue en son-montuno.015-IMG_0056 Er worden salsa-cursussen gegeven voor beginners tot en met ver-gevorderden. Voor de beginnerscursus is geen danservaring vereist en komt de salsa met zijn basis uitvoerig goed aan bod. Voor de meer gevorderden zal ook de bachata, Antilliaanse wals, zouk , ladystyling en rueda (salsadans in kringvorm) geïntroduceerd worden. Plezier in het dansen staat centraal tijdens onze lessen, maar maar zeer zeker ook de techniek, stijl, gevoel en ritme nemen een belangrijke plaats bij ons in. Iedere cursus start met een open les waaraan je vrijblijvend mee kunt doen (tenzij anders vermeld) om de sfeer te proeven en te kijken of je je draai bij ons kunt vinden. Draag tijdens de lessen prettig zittende kleding en gladde schoenen.

Ben je geïnteresseerd in privélessen, informeer dan naar onze mogelijkheden: info@salsapati.nl / 040-2513090.

Bachata cursus

Bachata is romantische muziek uit de Domincaanse Republiek. De meeste artiesten van bachatamuziek zijn mannelijke gitaarspelers die met een wat jammerende zang, verhalen over tragische liefdes vertellen. Zodoende zou de bachata de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd.

De oorspronkelijke term die gebruikt werd voor dit genre was dan ook amargue, wat bitterheid betekent. Pas in de jaren ’90 is bachata doorgedrongen tot de radio en televisiestations op het eiland en niet lang daarna kreeg het een internationaal publiek. Bachata wordt tegenwoordig steeds vaker gecombineerd met invloeden uit de Merengue, popmuziek, R&B en Reggaeton. De basis-bachata zoals het over het algemeen in Nederland wordt aangeleerd is de Antilliaanse stijl, waarbij telkens op de vierde (laatste) tel van de maat een heup wordt opgetild en een soort ‘hopje’ wordt gemaakt.