Salsa cursus

De letterlijke vertaling van salsa is “saus”. Niet zo verwonderlijk want salsa is een samenvloeiing van verschillende dansen zoals bolero, mambo, merengue en son-montuno.015-IMG_0056 Er worden salsa-cursussen gegeven voor beginners tot en met ver-gevorderden. Voor de beginnerscursus is geen danservaring vereist en komt de salsa met zijn basis uitvoerig goed aan bod. Voor de meer gevorderden zal ook de bachata, Antilliaanse wals, zouk , ladystyling en rueda (salsadans in kringvorm) geïntroduceerd worden. Plezier in het dansen staat centraal tijdens onze lessen, maar maar zeer zeker ook de techniek, stijl, gevoel en ritme nemen een belangrijke plaats bij ons in. Iedere cursus start met een open les waaraan je vrijblijvend mee kunt doen (tenzij anders vermeld) om de sfeer te proeven en te kijken of je je draai bij ons kunt vinden. Draag tijdens de lessen prettig zittende kleding en gladde schoenen.

Ben je geïnteresseerd in privélessen, informeer dan naar onze mogelijkheden: info@salsapati.nl / 040-2513090.

Bachata cursus

Bachata is romantische muziek uit de Domincaanse Republiek. De meeste artiesten van bachatamuziek zijn mannelijke gitaarspelers die met een wat jammerende zang, verhalen over tragische liefdes vertellen. Zodoende zou de bachata de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd.

De oorspronkelijke term die gebruikt werd voor dit genre was dan ook amargue, wat bitterheid betekent. Pas in de jaren ’90 is bachata doorgedrongen tot de radio en televisiestations op het eiland en niet lang daarna kreeg het een internationaal publiek. Bachata wordt tegenwoordig steeds vaker gecombineerd met invloeden uit de Merengue, popmuziek, R&B en Reggaeton. De basis-bachata zoals het over het algemeen in Nederland wordt aangeleerd is de Antilliaanse stijl, waarbij telkens op de vierde (laatste) tel van de maat een heup wordt opgetild en een soort ‘hopje’ wordt gemaakt.

Zumba cursus

Zumba, dat ‘snel bewegen en plezier maken’ betekent, is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende latinmuziek zoals salsa, bachata, merengue, samba etc. Elke les is weer een feestje. Juist omdat het op leuke, ritmische muziek gebeurt en de bewegingen niet de typische fitnessoefeningen zijn, heb je niet het gevoel dat je intensief aan het sporten bent. En toch verbruik je heel wat extra calorieën met een Zumba workout. Volgens wetenschappers kun je er zelfs wel 500 tot 1000 calorieën per uur mee verbranden.

Tijdens de warming up word je direct meegetrokken door de opzwepende muziekklanken uit Latijns-Amerika. Up-tempo en langzame ritmes wisselen elkaar af. Het lijkt alsof je bent beland bent in zonnig Colombia.
De verleidelijke heupbewegingen en korte danscombinaties zijn makkelijk te volgen en zijn geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt. Inmiddels wordt Zumba in meer dan 35 landen gegeven en dit aantal wordt met de dag steeds groter. Vooral dames zullen het geweldig vinden én je hebt bij zumba geen danspartner nodig! Een mix van dans, aanstekelijke muziek, lachende mensen en ook nog eens extra lichaamsvet verbranden, wie kan daar “nee” op zeggen? Sporten is nog nooit zo leuk geweest!
Je hoeft niet te wachten tot het begin van een cursus; instromen in de cursus kan op elk gewenst moment.

Voor meer info, stuur een mail naar: info@salsapati.nl of bel met: 06 19841653